Tags

, , , , , , ,


Είναι πολλές οι φορές που ο σχεδιασμός μία κατοικίας όχι απλά δεν ακολουθεί τους τυπικούς  και άτυπους κανόνες αλλά ξεφέυγει από κάθε εργονομική και λειτουργική λεπτομέρεια. Υπνοδωμάτια που το μήκος των τοίχων δεν επιτρέπουν κομοδίνα, παροχές φωτισμού που αναρωτιέσαι τι είχε στο μυαλό του ο μηχανικός ή ο ηλεκτρολόγος και τις τοποθετησε αλλού για αλλού, πάρε κι ένα τζάκι σε άσχετο σημείο, κι έλα εσύ τωρα να λύσεις το μυστήριο. Και καλά αν πρόκειται για την παροχή του φωτισμού που μετακινείται με ένα μερεμέτι…αν πρόκειται για τη λάθος θέση του τζακιού που σου ανατρέπει κάθε λογική χωροθέτηση των επίπλων τι κάνεις; Αυτό είναι και το βασικό πρόβλημα της Μαρίας που μου έστειλε το παρακάτω Mail…
καλησπέρα!
είμαι η Μαρία, πριν λιγους μήνες αγόρασα ένα σπίτι, 75 τετραγωνικά, που εχει ενιαίο σαλόνι κουζίνα, (πιο ενιαίο δεν γίνεται). Θέλω την βοηθεια σου για αυτό το χώρο, τον οποίο μπορείς να δεις στις φωτο πανω γιατί δεν μου κολανε αρκετά πράγματα.
από την μία το σαλόνι δεν είναι κοντα στο τζάκι αλλά από την άλλη αμα το βαλω στο τζάκι θα φτάσει σχεδόν στον νεροχύτη, τύπου κάθεσαι και πλένεις και τα πιάτα συγχρονως.
το τραπέζι επεκτείνεται γιατί δεν υπάρχει χωρος για τραπεζαρία. το σπίτι έχει μέσα δύο υπνοδωμάτια, μπάνιο , wc.(αυτό που φαίνεται σε μία φωτογραφία.)
επίσης θα μπορούσες να με βοηθήσεις με την διακόσμηση των τοίχων ή ακομα και με αποθηκευτικούς χώρους? >δεν ξερω πως να σπασω το μπεζ που υπαρχει παντου , αν πρέπει να βάλω χρωματα που να συνδυαζονται με την ψηφιδα. επίσης επειδη μου λειπουν αποθηκευτικοι χωροι, δεν ξερω αν βαλω καπου στον τοιχο στηλη, τι χρωμα πρεπει να ειναι.
αν ακόμα πιστεύεις οτι έχουν μπει τα πράγματα σε λάθος χωροταξική σειρά, βοήθησε με. θα σου αρεσε δηλαδη η τραπεζαρία εκει που ειναι το σαλόνι, και το σαλόνι στο τζάκι?
το ξέρω ότι είναι μικρό και δεν έχω επιλογές πολλές άλλα ελπίζω να υπαρχουν ιδέες .
αυτά τα πολλά και μπερδεμένα από εμένα…..

ευχαριστώ!

Στις φωτογραφιες που εστειλε η Μαρία, βλέπουμε τους δύο τρόπους τοποθέτησης των επίπλων που σκέφτηκε. Χωρίς πολλά λόγια, θα σας δείξω έναν τρίτο τρόπο που θεωρώ ιδανικό για τη σωστή λειτουργία, αν και δεν γνωρίζω τις διαστασεις του καναπέ. Μπροστά στο τζάκι λοιπόν και με πλάτη στην κουζίνα, αφήνοντας χώρο κίνησης στην κουζίνα. Παράλληλα με τη ράγα με τα σποτς, θα πρότεινα την τοποθέτηση μίας κουρτινόβεργας με string panels στο χρώμα της ψηφίδας της κουζίνας.

Στο τζάκι μία ταπετσαρία θα δώσει το χρώμα που σου λείπει. Το πράσινο που έχεις σωστά συνδυασμένο με το καφέ, είναι ιδανικό για να επαναληφθεί. Στην ταπετσαρία, τους πινακες, τα διακοσμητικα…

Με αυτο τον τροπο τοποθετησης των επιπλων, μενει χωρος για αποθηκευτικα επιπλα, τόσο πλάι στο ψυγείο, αφου η τηλεόραση μεταφέρεται δίπλα στο τζάκι, όσο και στον τοίχο που τωρα ακουμπα ο καναπές και θα μεταφερθεί η τραπεζαρία. Το λευκό που εχεις επιλεξει για την κουζινα σου, θα ηταν ιδανικο να συνεχιστει και στο επιπλο, αφου ταιριάζει και στις δυο περιπτωσεις των σημειων που ανεφερα.

Aυτά εν ολίγοις…Καλή τύχη στις αλλαγές σου 🙂

Like us: