Tags

, , , , , , , , , , , ,


Αν κρίνω από τα e-mails που λαμβάνω καθημερινά, καταλαβαίνω πως τα χρήματα των διακοπών θα μπουν στο σπίτι υπό μορφή ανανέωσης, ανακαίνισης και των λοιπών “ανά”… Να σας πω την αλήθεια, δεν θα κάνετε κι άσχημα…δε λέω, οι διακοπές χρειάζονται, αλλά εδώ που τα λέμε, είναι για μία, άντε δύο, εβδομάδες…ενώ η αισθητική και η λειτουργικότητα του σπιτιού μας;…για όλες τις μέρες του χρόνου. Να κάθεσαι στο καθιστικό σου και να χαίρεσαι…να πίνεις το ποτάκι σου με φίλους και να νιώθεις την χαλαρότητα και την ξεγνοιασιά ακόμη και μέσα στην πόλη, και μέσα στο σπίτι σου…Να βρίσκεις την αγαπημένη σου γωνιά, εκεί που θα κάτσεις και θα ξεφυλλίσεις το άλμπουμ των περασμένων σου διακοπών και θα προγραμματίσεις τις επόμενες.

Έτσι κι η Βάγια (καινούρια Βάγια, όχι εκείνη με το country chic σπίτι 🙂 ) μου έστειλε ένα mail με τις λεπτομέρειες του σπιτιού που ανακαινίζει και μου γράφει:

Καλησπερα αγαπητη Decofairy(τι τελειο ονομα!)
Καταρχην να σε συγχαρω για το πολυ ενδιαφερον site. Βρηκα πολλες και πολυτιμες πληροφοριες. θα ηθελα κι εγω την πολυτιμη την βοηθεια σου
Προκειται να ανακαινισουμε το σπιτι μας και να κανουμε καποιες αλλαγες. Σου στελνω ενα σχεδιο (ερασιτεχικο) με την κατοψη του σπιτιου. τα επιπλα του σαλονιοτ και της κρεβατοκαμαρας μας υπαρχουν στις διαστασεις που τα βλεπεις και η θεση τους δυστυχως ειναι μονο αυτη.
Η κουζινα θα μεταφερθει στο σημειο που φαινεται, ο χωρος της ειναι 3,70χ3,60.Το σχεδιο της κουζινας ειναι οπως το βλεπεις. Τα ντουλαπια θα γινουν δρυινα ανοιχτοχρωμα. 
οσο για τα υπολοιπα της κουζινας δεν εχω αποφασισει ακομη
1. Επειδη η κουζινα ειναι ενιαια με το σαλονι θα ηθλα να τη διαχωρισω καπως. το πασο ειναι μια (κοινοτυπη)λυση. το αλλο που σκεφτηκα ειναι μια γυψοσανιδα περιπου 1,5m
πλατος, αλλα οβαμαι μηπως κλεισει πολυ το χωρο. τι μπορω να κανω???
2. απεναντι απο τον καναπε και διπλα στη κουζινα ειναι η μοναδικη θεση που μπορει να μπει το τζακι(εξωτερκος τοιχος). κι αυτο ειναι κατι που πρεπει να λαβω υποψη στο κλεισιμο της κουζινας και εχω πελαγωσει.
 
Αυτα προς το παρον
Οποιαδηποτε βοηθεια αλλα και παρατηρηση για το χωρο θα ηταν πολυτιμη!
Ευχαριστω εκ των προτερων
 

Βάγια Κ.

Λοιπον, φίλη Βάγια …Όπως βλέπω την κάτοψη (για το “ερασιτεχνική” δεν συμφωνώ :)) και πριν ξεκινήσω να αραδιάζω τις σκέψεις μου πάνω στα ερωτήματά σου, αναρωτιέμαι ποιος ο σκοπός ενός “διαδρόμου” 2 μέτρων πλάτους (?) Γιατί δεν τραβάς τον τοίχο 60-70 εκατοστά πίσω, προς τα υπνοδωμάτια να δώσεις και λίγο αέρα στο καθιστικό σου; Και πάλι το 1,30μ. πολύ θα είναι 😉

Πάμε τώρα στα δικά σου…Για το διαχωριστικό, προτείνω τοίχο..από τη στιγμή δε, που θα μπει και τζάκι δίπλα από την κουζίνα, μπορώ να πω πως είμαι απόλυτη…από την άλλη πάλι, δεν θα ήθελα αν σου “πνιξω” το χώρο, άρα ψάχνω για λύση ανάλαφρη και πρακτική…Εύρηκα!

Τοίχος από υαλότουβλα…και πριν αρχίσετε τις γκρίνιες του τύπου: Μμμ…μου θυμιζει κλιμακοστάσιο σε πολυκατοικία ή τα υαλότουβλα κανουν για το μπανιο, ή σαν ιατρειο θα είναι, σας λέω: ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΙ!!!  Έχει σημασία τι στυλ υαλότουβλο θα επιλέξουμε και τι σχήμα θα δώσουμε στον τοίχο μας. Σχετικά με το είδος που προτείνω για εσωτερικό χώρο, είμαι ολίγον τι απόλυτη: Clear Satine…χωρίς συννεφάκια, χωρίς χρωματάκια…απλό και σατινέ. Να στέκεται στο χώρο σαν αρχιτεκτονικό στοιχείο και όχι σαν καθαρά διακοσμητικό.

Μπορείς πάλι, να κάνεις συνδυασμό με τοίχο απο γυψοσανιδα ωστε να δημιουργηθει μια ομορφη εσοχη και με τμήματα από υαλότουβλα…

Μεγάλη ποικιλια σε υαλότουβλα και σπέσιαλ τιμές, βρίσκουμε εδώ και εδώ.

Τέλος, σχετικά μετη θέση του τζακιού, θα πρότεινα να μετακινήσεις τη θέση του προς την μπαλκονόπορτα, αφήνοντας τη γωνία που θα δημιουργηθεί με το νέο διαχωριστικό σου, για την τηλεόραση και τα λοιπά ηλεκτρονικά.

Περιμένω εντυπώσεις και φωτογραφίες με το μετά, οκ;

Τα φιλιά μου,