Tags

, , , ,


decofairy

Υπάρχουν φορές που τα πράγματα τρέχουν πιο γρήγορα από εσένα… έτσι και με τη Βάνια, που δεν πρόλαβα να της απαντήσω πριν εξοπλίσει το σπίτι της και μου δίνεται η ευκαιρία τώρα που τα έπιπλα και οι κουρτίνες έχουν μπει στη θέση τους. Το e-mail για να πάρετε κι εσείς μία γεύση για τις απορίες της:

Γεια σου Aνναστέλλα κ καλή χρονιά!!! Ελπίζω οι φώτο να είναι καλές κ να σε βοηθήσουν να καταλάβεις τον χώρο!! Λοιπόν το σπίτι μου είναι μέχρι στιγμής έτσι κ θέλω την γνώμη σου για το διακοσμητικά που πρέπει να βάλω  ώστε να δένουν ωραία με τα χρώματα που έχω διαλέξει γτ τώρα τελειώνουν τα χριστούγεννα κ θα τα μαζέψω όλα τα στολίδια!!!Θέλω να μου πεις τι να βάλω στον τοίχο που είναι μεγάλος!!Να βάλω 1-2 μεγάλα κάδρα η πολλά μικρά??? Στην ραφιέρα κ κάτω απο την tv τι να βάλω?? Εγώ σκέφτομαι όπως είχα δει σε εσένα να βάλω βιβλία,κορνίζες κάποιο ρολόι!!!Τις 2 μαξιλάρες τι χρώματα λες να τις κάνω η να τις κρατήσω έτσι όπως είναι?? Στον δεύτερο καναπέ που έχω τι χρώμα κάλλυμα να βάλω?? προς το παρόν έχω ρίξει αυτο!!! Επίσης πάνω απο τραπεζάκι δίπλα στον καλόγερο θα βάλω ένα καθρέφτη!!Αυτά νομιζώ πως είχα να ρωτήσω!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

vania1 vania2 vania5 vania6 vania7 vania4 vania3

 Ας ξεκινήσω με τα εύκολα λοιπόν…Οι μαξιλάρες εννοείται πως θα αλλάξουν ύφασμα και θα παίξουν με το γκρι του καναπέ σε μονόχρωμο η μία και σε μωβ με λευκά σχέδια (ή κάτι τέτοιο) η άλλη.

 Αυτός ο τοίχος είναι πράγματι μεγάλος και θέλει προσοχή στις επιλογές σου. Πριν προχωρήσω όμως, να ρωτήσω: Γιατί τόσα διαφορετικά χρώματα στα έπιπλα;;;;; Βλέπω άσπρο, μαύρο (ή σκούρο καφέ;), μαονί και κερασιά με μία ματιά μόνο! Κάτι πρέπει να κανουμε γι’αυτή τη μίξη λοιπόν. Αρχικά, δεν μπορώ να καταλάβω πολύ καλά από τις φωτογραφίες, αλλά θεωρώ πως το τραπέζι που έχεις πίσω από τον καναπέ, μπορεί να μεταφερθεί προς την κουζίνα δημιουργώντας ένα υποτυπώδες πάσο-διαχωριστικό. Μια που ταιριάζει και το χρώμα του ξύλου με αυτό των ντουλαπιών, θα συμμαζευτεί κάπως η κατάσταση. Ας φανταστούμε επίσης πως το επιπλάκι της εισόδου μαζί με τον καλόγερο δημιουργούν τη δική τους γωνιά υποδοχής και γι’αυτό έχουν ξεχωριστό στυλ. Εδώ θέλω να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στον καθρέφτη!!! Πρέπει να ταιριάξει απόλυτα με την κονσόλα. Δεν θα δέσει με το καθιστικό, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.
Στο καθιστικό, το ένα τραπεζάκι δεν αρκεί, θα το έχεις διαπιστώσει κι εσύ φαντάζομαι. Ακόμη ένα όμοιο θα σου δώσει τη λύση. Για να τα κάνεις κάπως πιο ιδιαίτερα και να δέσεις το λευκό των τραπεζιών με το μαύρο του επίπλου της τηλεόρασης, θα πρότεινα να βρεις αυτοκόλλητα σχέδια βινυλίου σε άσπρο και σε μαύρο και να τα κολλήσεις αντίθετα (το λευκό αυτοκόλλητο στο μαύρο έπιπλο και το μαύρο αυτοκόλλητο στο λευκό)
vania
Το ριχτάρι φυσικά σε γκρι τόνους…το βλέπεις και από την παραπάνω φωτογραφία πως δένει στο σύνολο. Παίξε με λευκά και μαύρα αντικείμενα και πάνω από τον καναπέ επέλεξε κάτι μεγάλο. Ένα καδραρισμένο πόστερ σε ασπρόμαυρο ή ένα δίπτυχο για παράδειγμα.
mounted_poster2
Για τη ραφιέρα σου τέλος, θα διαβάσεις αυτό το post για να εμπνευστείς.
Αυτά από εμένα, για να δούμε τι έχουν να μας πουν και οι υπόλοιποι 🙂
Τα φιλιά μου,
Decofairy