Tags

, , , , , , , , , , , , , , , ,


Πόσο μου αρέσει να λαμβάνω mail με ήδη περιποιημένα σπίτια που ψάχνουν τη λεπτομέρεια, δε φαντάζεστε! Ακόμη ένα τέτοιο σπίτι είναι αυτό της Λένας. Σε γήινους τόνους με έντονα κόκκινα στοιχεία και σκούρα ξύλα. Χώρος φωτεινός και ενιαίος…πολύ!
Εκεί έχει τις απορίες της κι η Λένα και με την ευκαιρία, θα δούμε και τις λεπτομέρειες εκείνες που θα δώσουν αυτό το κάτι παραπάνω στο χώρο.
Το mail:

Αγαπημένη decofairy γεια σου!

Παρακολουθώ εδώ και δυο τρεις μήνες το site σου που έχει πια γίνει για μένα καθημερινή συνήθεια. Βρίσκω πραγματικά πολύ ωραίες και χρηστικές τις ιδέες σου και έτσι πήρα το θάρρος να σου ζητήσω κι εγώ με τη σειρά μου τις συμβουλές σου για το σπίτι μου.
Το βασικό μου θέμα είναι το καθιστικό με την ενιαία κουζίνα. Νομίζεις ότι θα ήταν καλό να τη διαχωρίσω με κάποιο τρόπο ή μήπως έτσι περιοριστεί ακόμη περισσότερο ο ήδη περιορισμένος χώρος της; Σκεφτόμουν να βάλω κάποιο πάσο. Στην περίπτωση αυτή από ποια πλευρά θεωρείς ότι θα έπρεπε να είναι η είσοδός της και πώς θα πρέπει να τοποθετηθεί η τραπεζαρία;
Επίσης θα ήθελα να αλλάξω το χρώμα στους τοίχους. Με δεδομένο το χρώμα των κουφωμάτων καθώς και των χαλιών (που δε σκοπεύω να αλλάξω) πιστεύεις ότι θα ήταν ωραίο ένα ζεστό γκρι; (άνοιχτο taupe, νομίζω πως λέγεται). Επίσης, όπως βλέπεις υπάρχουν αρκετές προεξοχές. Θα μπορούσαν να αναδειχτούν καποιες από αυτές με διαφορετική απόχρωση; Ο διάδρομος θα ήταν προτιμότερο να μείνει πιο ανοιχτόχρωμος για να φωτίζει;
Θέλω να σου πω ότι οποιαδήποτε συμβουλή σου για το χώρο είναι ευπρόσδεκτη και την περιμένω με αγωνία.
Σ’ ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.
Φιλιά
Λένα

Και το σπίτι:

Φίλη Λένα! Για πάσο δεν θα το έβλεπα, εκτός κι αν σου είναι απαραίτητος ο επιπλέον αποθηκευτικός χώρος. Κατά τ’άλλα θα ήταν “μια από τα ίδια”. Για το χώρο σου, θα ήθελα ένα διαχωριστικό διαμπερές, να σου επιτρέπει την οπτική και να την φρενάρει ταυτόχρονα.  Στόρι δεν θα σου προτείνω, όχι γιατί δεν ταιριάζει, αλλά επειδή το έχω ξαναπροτείνει  εδώ και δεν θέλω να θεωρήσετε πως ιδέες δεν υπάρχουν (αμ πως!) Καλού κακού όμως, εσύ δες το σαν εναλλακτική 😉

Αυτό που θα  πρότεινα, θα ήταν μια μικτή κατασκευή από ξύλο και κρύσταλλα fusing με γήινους και κόκκινους τόνους και σε ότι σχέδιο σου αρέσει. Όσοι δεν γνωρίζετε τι είναι το Fusing, ρίξτε μια ματιά εδώ.

Μερικές ιδέες από κουζίνες που έχω διαχωρίσει με αυτό τον τρόπο…

Aν πάλι επιμείνεις στο πάσο, επέλεξε να δημιουργήσεις ένα διαχωριστικό  τέτοιου τύπου πάνω από αυτό και μη σκοτίζεσαι καθόλου για το “κλείσιμο” του χώρου… είναι αρκετά άνετος για να δεχθεί τέτοιου είδους παρεμβάσεις χωρίς να σε πνίγει το αποτέλεσμα. Όσο για το σημείο που λέω να αφήσεις το πέρασμα προς την κουζίνα, είναι φυσικά η δεξιά πλευρά.

Πάμε στα χρωματάκια τώρα…ΔΕΝ τονίζουμε δοκάρια και κολώνες-εκτός από ειδικές, πολύ ειδικές περιπτώσεις!- οπότε, το χρώμα που επιλέγεις και είναι από τα αγαπημένα μου, πάει ΠΑΝΤΟΥ. Τη διαφορά θα την κάνουμε με τα διακοσμητικά που θα είναι λευκά ώστε να κάνουν  μία elegant αντίθεση. Από τον χώρο της τραπεζαρίας αφαιρώ τους κλασσικούς πίνακες και παίζω με πιάτα πορσελάνης και ολόλευκα. Εκεί χρειάζεσαι κι ένα φωτιστικό να κατεβαίνει χαμηλά στο τραπέζι, έτσι να πιστοποιεί τον χώρο και τη χρήση του. Λευκό κι αυτό…και λιτό!

Να, κάπως έτσι…

Στο τζάκι, θα μου άρεσε να δω κάτι σε μεταξοτυπία…όπως  αυτός ο χάρτης για παράδειγμα. Χωρίς χρώματα, χωρίς τεχνοτροπίες. Κομψός…όπως αρμόζει στο χώρο.

Ο διάδρομος τώρα, θα πρότεινα να κινηθεί σε δύο χρώματα. Μέχρι το ύψος του 1,20μ. από το πάτωμα, να χρησιμοποιηθεί το ίδιο γκρι μπεζ του σαλονιού, κι από εκεί και πάνω ένα σπασμένο λευκό.

Aυτά εν ολίγοις φίλη Λένα…περιμένω εντυπώσεις και απορίες σου 🙂

Φιλιά,