Tags

, , , , , , , , , ,


Πολλές φορές, τυχαίνει να μην είμαστε απόλυτα σίγουροι για τις επιλογές μας, όσο κι αν το έχουμε ξεψαχνίσει το θέμα μας. Τότε είναι, που μία δεύτερη-μη σου πω και τρίτη- γνώμη μετράει. Βέβαια, υπάρχει κι η λαϊκή παροιμία που λέει όπου λαλούν πολλά κοκόρια… Επειδή όμως κοκόρι δεν είμαι κι επειδή αυτή είναι η δουλειά μου άλλωστε,είμαι εδώ για να σας λέω τη γνώμη μου όποτε μου το ζητήσετε 🙂

Έτσι κι η Ειρήνη, έχοντας κάνει κάποιες μικροαλλαγές στο σπίτι της, αναρωτιέται αν είναι όλα “καθώς πρέπει” στο σπίτι της και ζητάει τη γνώμη μου, μέσα από το ευγενέστατο e-mail της:

“Αγαπητή Decofairy καλημέρα σας,
 
Καταρχήν είμαι πολύ χαρούμενη που σας ανακάλυψα. Διότι για κάποιον που δεν έχει επαγγελματικές γνώσεις για τη διακόσμιση δύσκολα μπορεί να πετύχει όμορφο και εναρμονισμένο αποτέλεσμα.
Καθημερινά προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να μπορέσω να διαμορφώσω το χώρο του καθιστικού και να το κάνω όσο γίνεται καλύτερο.
Εδώ θα χρειαστώ την πολύτιμη βοήθεια σου και συμβουλή σου. Εϊμαι και εγώ περίπου σαν την ¨Ολγα διαβάζω και προσπαθώ αποσπασματικά να κάνω αλλαγές αλλά κάπου χάνομαι και μπερδεύομαι. 
Αυτό πραγματικά που μου αρέσει πάρα πολύ από εσένα είναι οι απαντήσεις που δίνεις στους δικτυακούς σου φίλους που ζητάνε τη συμβουλή σου. Μου αρέσεί πολύ πως αποτυπώνεις τις ιδέες σου και το υλικό πάνω ακριβώς στο φωτογραφικό υλικό που έχουμε ήδη στείλει. Αυτό πραγματικά μας βοηθάει πάρα πολύ να καταλάβουμε καλύτερα αυτά που περιγράφεις. Είναι πολύτιμο.
Περιμένω λοιπόν και εγώ με αγωνία τις προτάσεις σου – τις παρατηρήσεις σου και φυσικά τις πολύτιμες συμβουλές σου.
Σε ευχαριστώ εκ΄των προτέρων για τη βοήθεια σου και εύχομαι πραγματικά να συνεχίσεις έτσι.
Είσαι η καθημερινή μας συνήθεια παρέα με τον πρωινό μας καφέ.
Περιμένω με αγωνία
Φιλικά 
Ειρήνη”

  

Ειρήνη, καταρχάς, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια…για κάτι τέτοια, αξίζει κάθε κόπος και χρόνος να συνεχίζω  😀

Πάμε τώρα στο ζητούμενο…αυτό που είδα από το σπίτι σου, είναι όμορφο, χαλαρωτικό και εναρμονισμένο. Του λείπει όμως, αυτό το “κάτι”, που θα το κάνει ξεχωριστό, που θα το κάνει δικό σου! Είναι πολύ ήσυχο. ‘Ισως κι εσύ να είσαι έτσι και να σου ταιριάζει απόλυτα, μια όμως που με ρωτάς, οφείλω να  σου πω τη γνώμη μου. 🙂

  • Αυτό που σίγουρα θα πείραζα πρώτο απ’όλα, είναι οι κουρτίνες. Μην ανησυχείς, δεν εννοώ να τις αλλάξεις. Απλά να τους προσθέσεις λίγο χρώμα. Πολύ απλά,(& μια που απ’ό,τι βλέπω το κουρτινόξυλό σου είναι μονό) στις ήδη υπάρχουσες, θα έραβα πορτοκαλί δίχτυ, πιασμένο σε κάθε τρίπτυχο που κάνει η τρέσα σου. Θα δείξει αέρινο, δεν θα βαρύνει το χώρο και θα προσθέσει ζωντάνια, έχοντας ξοδέψει πολύ λίγα χρήματα.
  • Αν κατάλαβα καλά, από τις φωτογραφίες, το τζάκι είναι εντελώς ανεκμετάλλευτο, σε σχέση με την τοποθέτηση των επίπλων σου. Τα διάφορα διακοσμητικά και κορνίζες με τα οποία είναι φορτωμένο, θα σου έλεγα να αφαιρέσεις και να τοποθετήσεις μόνο ένα εντυπωσιακό αντικείμενο. Είναι ήδη βαρύ με την επένδυση που έχει για να το στολίζεις έξτρα. Επίσης, αν όντως δεν χρησιμοποιείται, θα πρότεινα να πάρεις ιδέα από εδώ για να στολίσεις την εστία του και να μη δείχνει σε αχρηστία. Θα με ενδιέφερε να δω μία συνολική άποψη του χώρου και αν μπορώ, να βοηθήσω στη σωστή οργάνωση & χωροθέτησή του.
  • Πάμε τώρα σε μια λεπτομέρεια, που σίγουρα θα δώσει κάτι το μοναδικό στο καθιστικό σου, επίσης με μικρό κόστος. Η αλήθεια είναι, πως το σύνθετό σου, είναι κάπως συνηθισμένο. Τέτοιες εποχές όμως, δεν είμαστε για αλλαγές (αν σκεφτείς ποτέ να το αλλάξεις ξανασυζητάμε για νέες προτάσεις) οπότε κοιτάμε τι μπορούμε να κάνουμε, απλά και γρήγορα…Ταπετσαρία! Πλάτες πολλές δεν έχει το έπιπλο. Με ένα ρολό, θα καταφέρεις να ντύσεις τις πλάτες από τις ραφιέρες του επίπλου σου και θα σου περισσέψει και ταπετσαρία για να παίξεις με καδράκια στον διπλανό τοίχο που μου φαίνεται πολύ άδειος, αλλά δεν θα ήθελα να γεμίσει με ένα ακόμη πίνακα.Η ταπετσαρία, θα δημιουργήσει όμορφο φόντο για τα αντικείμενά σου και θα κάνει το έπιπλο να ξεχωρίζειαπό τη μάζα 😉 Αν μάλιστα άλλαζες και τα πομολάκια που είναι πολύ καλόγουστα μεν, αδιάφορα δε, με άλλα που να έχουν χρώμα, τότε θα μοιάζει καινούριο έπιπλο. Στη βιτρίνα θα πρότεινα να έβαζες διακοσμητικά σε φυσικά υλικά και όχι διαφάνειες και κρύσταλλα που βγάζουν αδιάφορο και ψυχρό αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν είναι προσωπική μου άποψη ή κοινά αποδεκτό, αλλά θεωρώ πως η εποχή που βάζαμε στη βιτρίνα τα κρύσταλλά μας,ειδικά σε ένα χώρο σύγχρονο όπως ο δικός σου, έχει περάσει. Αν δεν υπάρχει χώρος στην κουζίνα, τότε οκ, τα αφήνεις εκεί.
  • Για τα καδράκια, δημιούργησε ένα φόντο με την ταπετσαρία και τοποθέτησε πάνω από αυτή ασπρόμαυρη φωτογραφία, αφήνοντας όμως περιθώριο ώστε να διακρίνεται η ταπετσαρία 😉

Αυτά από εμένα Ειρήνη…περιμένω τις εντυπώσεις σου με αγωνία!

Τα φιλιά μου,

Advertisement